Op zoek naar de mooiste bounty stranden in Europa? Dit is onze top 5!
arrow_drop_up arrow_drop_down
in Europa
Sharing is caring

Op zoek naar de mooiste bounty stranden in Europa? Dit is onze top 5!

Altijd gedacht dat je geen bounty stranden kunt vinden dichtbij huis? Dan heb je het mooi mis! Je kunt namelijk schitterende bounty stranden in Europa vinden. Voor de mooiste stranden hoef je dus helemaal niet naar Azië of naar Afrika. Na een paar uur vliegen kun je namelijk al gaan genieten van de mooiste stranden en bounty eilanden. Om het kort en krachtig te houden hebben we een top 5 samengesteld. Ben je er klaar voor? Lets go!

  1. Formentera

Weleens van Formentera gehoord? Dit prachtige eiland ligt vlak bij Ibiza. Mocht je afvragen waarom dit eiland in deze top 5 thuishoort: bekijk dan deze prachtige foto hieronder. Het azuurblauwe water, de palmbomen en het prachtige witte zand zorgt ervoor dat Formentura aanvoelt als een echt bounty eiland. Het eiland ligt op 7 kilometer afstand van Ibiza en beschikt over maar liefst 20 kilometer strand! Met de veerboot vanaf Ibiza kun je hier heel makkelijk toe. In hoogseizoen gaat de veerboot maar liefst 58 keer. Kleine kans dat je de boot mist.

Top 5 bounty stranden Europa - Formentera - Bountystranden.nl

Formentera – Bountystranden.nl

  1. Zakynthos

Mochten er prijzen verdeeld worden in de categorie “Mooiste bounty eiland van Europa” dan is er een grote kans dat Zakynthos er met de hoofdprijs vandoor zou gaan. Mocht je gaan kiezen voor Zakynthos als vakantiebestemming dan heb je echt het gevoel dat je ergens aan de Indische Oceaan terecht bent gekomen. Het tegendeel is echter waar! De westkust bestaat uit grote en prachtige rotsformaties met daartussen bijzondere parelwitte zandstranden. Aan de oostkust van Zakynthos zijn de stranden een stuk langer. Hier is dan ook vaak het meeste toerisme te vinden.

Top 5 bounty stranden Europa - Zakynthos - Bountystranden.nl

Zakynthos – Bountystranden.nl

  1. Mallorca

Je denkt nu vast dat we een grapje maken. Maar nee het is echt waar. Mallorca heeft een mooie plaats bemachtigd in onze top 5. Al tientallen jaren is dit eiland een favoriete bestemming van veel Nederlanders. En dat is natuurlijk niet voor niets! Op de prachtige stranden op dit eiland raak je niet uitgekeken. De één is nog mooier dan de ander. Zo is Cala Mitjana een echte aanrader. Adembenemend mooi! Het water is zo helder als kraanwater uit de kraan en het strand is heerlijk zacht. Ook ideaal voor gezinnen met kinderen. Een ander pareltje op Mallorca is Cala Torta. Mocht je in de gelegenheid zijn om dit strand te bezoeken, dan moet je dat zeker niet laten! Het ligt midden in een natuurreservaat. Heel uniek in Europa.

Top 5 bounty stranden Europa - Mallorca - Bountystranden.nl

Mallorca – Bountystranden.nl

  1. Sicilië

 Sicilië? Ja SICILIË! Dit Italiaanse eiland is een veelzijdige vakantiebestemming. Net zoals de enorm hoeveelheid verschillende soorten stranden. San Vito Capo is het meest tropische eiland van Sicilië. Het zand lijkt wel wit en de zee is prachtig van kleur. Een echt bounty eiland in Europa! Mocht je tijd over hebben kun je ook nog een uitstapje maken naar Rabbit Beach. Dit is een heel klein eilandje dat zijn naam dankt aan de konijnen die hier vroeger woonden. Die konijnen zijn er nu niet meer. Wel kun je hier in het voorjaar prachtige schildpadden zien. Veel tropischer dan dit ga je het niet vinden!

Top 5 bounty stranden Europa - Sicilië - Bountystranden.nl

Top 5 bounty stranden Europa – Sicilië – Bountystranden.nl

  1. Algarve

Het bekendste stukje Portugal is natuurlijk de Algarve. Hier vind je talloze bounty stranden. Maar er is één strand dat het echt het mooist is van allemaal. En dat is Praia Dona Ana! Tussen de bijzonder mooie en grote rotsen ligt een klein strand. Het is een mooi afgeschutte baai. De kleur van het water is adembenemend en steekt prachtig af tegen de hoge rotswanden. Mocht je hierheen willen gaan kun je het best door de weeks doen. In het weekend is het hier wel wat drukker.

Top 5 bounty stranden Europa - Algarve - Bountystranden.nl

Algarve – Bountystranden.nl

Zoals je kunt zien hoef je helemaal niet de halve wereld rondreizen om de mooiste bounty stranden te bezichtigen. Wat ons betreft is dit een mooie top 5. Alleen er zijn nog veel meer mooie bounty stranden in Europa! Bekijk hier alle aanbiedingen.

Reactie plaatsen

Griekenland all-in voor € 492

5 sterren ALL INCLUSIVE vakantie naar Griekenland, met glijbanen én vlakbij het strand. Perfect dus!

Luxe vakantie Thailand €605!

Geniet 9 dagen van ongekende luxe in Thailand. Deluxe kamer, ontbijt, vlucht van Amsterdam.

Goedkoop reizen naar het prachtige Mauritius - bountystranden.nl

Paradijselijk Mauritius € 983

Geniet 9 dagen nonstop op dit bounty eiland! Inclusief vlucht, hotel en halfpension voor € 983