De Galapagos eilanden: Jurassic Park is er niks bij!
arrow_drop_up arrow_drop_down
in Blogs
Sharing is caring

De Galapagos eilanden: Jurassic Park is er niks bij!

De Galapagos eilanden: Jurassic Park is er niks bij! Iedereen kent deze sciencefiction-avonturen film van Steven Spielberg wel. Het gaat over een zeer rijke man die er in slaagt om op een eiland dinosauriërs te herscheppen uit eerder gevonden DNA. Deze dino’s worden in een park als attractie gebruikt. Het eiland heeft een prachtige natuur en bijzonder mooie dieren. Elke keer weer als ik die film kijk krijg ik kippenvel (zo mooi is het)! En dat gevoel keer 100(!) is wat ik kreeg toen ik voor het eerst voet zette op de de Galapagos Eilanden. Eén kanttekening: in die film liep het helemaal uit de hand en dat gebeurde natuurlijk niet op de Galapagos eilanden ;-). 

Eerste ontmoeting

Voordat ik eigenlijk de eerste stap zette op het eiland Baltra, zag ik het eerste bijzondere dier al. We waren net één seconde geland, keken uit het raam en zagen al de bijzondere Conolophus Subcristatus! Oftewel: de Galagapagoslandleguaan. De populatie van deze leguaan is sterk achteruit gegaan. Dit kwam vooral door het uitzetten van honden en varkens op het eiland (jaren geleden). Gelukkig hebben ze hier in de jaren 70 maatregelen tegen genomen. Echter heeft het er wel voor gezorgd dat deze leguanensoort dreigt uit te sterven. Heel bijzonder om dan al vanuit je vliegtuigraampje zo’n bijzondere leguaan te kunnen spotten. 

Landleguaan Galapagos eilanden | vakantie-galapagos.nl

Landleguaan Galapagos eilanden | bountystranden.nl

Eerste voet op wal

Op Baltra heb je eigenlijk niet zoveel. Natuurlijk, het vulkanische eiland is erg bijzonder. Maar de meeste toeristen gaan direct door naar Santa Cruz (Mijn vriendin en ik dus ook). Dit is nog geen kilometer van Baltra vandaan. En ook dat vergeet ik niet snel meer. Het was eigenlijk de eerste keer dat ik echt voet op wal zette aan de Galapagos eilanden. Terwijl ik zat te wachten op het pontje dat ons naar Santa Cruz zou gaan brengen, kreeg ik dat Jurassic Park-gevoel weer. Ik keek omhoog en ik zag schitterende Fregatvogels (zie onze header foto). Dat lijken echt net de uitgestorven Pterosauriërs (dat was een dinosaurus die kon vliegen). Naast de fregatvogels zagen we bijzonder mooie pelikanen, de rode rotskrab en de bekende Darwin-mussen. En dan ben je er nog maar net. Prachtig, toch? En dan niet te vergeten dat je nog een hele reis te gaan heb. Na 1 dag op de Galapagos eilanden, was voor mij de vakantie al geslaagd. 

rode rotskrab | vakantie-galapagos.nl

rode rotskrab | Bountystranden.nl

Reactie plaatsen

Griekenland all-in voor € 492

5 sterren ALL INCLUSIVE vakantie naar Griekenland, met glijbanen én vlakbij het strand. Perfect dus!

Luxe vakantie Thailand €605!

Geniet 9 dagen van ongekende luxe in Thailand. Deluxe kamer, ontbijt, vlucht van Amsterdam.

Goedkoop reizen naar het prachtige Mauritius - bountystranden.nl

Paradijselijk Mauritius € 983

Geniet 9 dagen nonstop op dit bounty eiland! Inclusief vlucht, hotel en halfpension voor € 983