Egypte
arrow_drop_up arrow_drop_down

Egypte

Van betaalbare luxe all inclusive vakanties tot de mooiste duik- en snorkelplekken, Egypte heeft het hele jaar door alles wat jij zoekt in jouw zonvakantie! 

Lees meer

Het hele jaar door genieten in de zon

Betaalbare luxe en all inclusive verzorging

Paradijs voor duik- en snorkelliefhebbers

Vakantie naar Egypte

De leukste badplaatsen

Naast Turkije is Egypte dé vakantiebestemmingen voor een luxe all inclusive vakantie voor een budget prijs. Je vind hier alles wat je zoekt: 5-sterren resorts, infinity pools, snorkel hotspots en natuurlijk de zon! Maar welke van de badplaatsen in Egypte is geschikt voor jou? 


Naast relaxen in een luxe resort kunnen cultuurliefhebbers, net als duikers, hun hart ophalen in Hurghada. Deze badplaats is de beste uitvalsbasis voor een bezoek aan Luxor en de tempels, de Sinaïwoestijn en de piramides bij Caïro. Voor de minder bekende bezienswaardigheden zoals het Sint-Catharinaklooster en het hippiestadje Dahab is Sharm el Sheikh de beste uitvalsbasis. Eind vorige eeuw werd de badplaats El Gouna ontdekt, en door de verschillende kleine eilandjes bestempeld als het Venetië van Egypte. Het nachtleven is bruisens en El Gouna is een populaire bestemming voor strand- en golfliefhebbers. Een andere opkomende badplaats en fantastische vakantiebestemming is Marsa Alam. Geniet op een terras, bezoek het beschermde natuurpark Wadi El Gemal en geniet op het Abu Dabbab strand.


Egypte in de winter

De winters in Egypte zijn zonzeker. Vakanties in de winter zijn goedkoper. Het is dus logisch dat veel zon-liefhebbers juist deze periode uitkiezen voor hun vakantie naar Egypte. Niet alleen de temperatuur is het hele jaar door heerlijk. Ook het water van de Rode Zee is aangenaam. Van januari tot maart heeft het zeewater de laagste temperatuur met 21 - 22 graden. In de maanden hierna loopt dit op tot 28 - 29 graden. Dit is niet alleen heerlijk voor zwemmers, maar ook voor duikers, waterspoters en snorkelaars. En dat is natuurlijk mooi mee genomen op één van de populairste snorkel- en duikbestemmingen ter wereld! 

Funfacts

Niemand weet hoeveel Egyptische piramides er zijn. Dit komt omdat wetenschappers het er nog niet over eens zijn wat wel of geen ‘piramide’ is.

Het verband van een mummie is 1,6 kilometer lang! 

Vroeger waren de Egyptenaren er van overtuigd dat de aarde plat was. De Nijl zou het middelpunt zijn. 

Het haar van de farao was heilig. Daarom droegen de farao's altijd een kroon op het hoofd. 

Vroeger droegen mannen én vrouwen make-up. Ze dachten dat dit ze zou beschermen tegen de zon.

Beste reistijd

Het hele jaar door

Vliegtijd

Ongeveer 4,5 tot 5 uur

Paspoort

Een paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is

Hier kun je informatie vinden over het aanvragen van een visum voor de Dominicaanse Republiek

Visum

Ja, je moet een visum aanvragen

Vind jouw zonvakantie naar Egypte

Vind jouw all inclusive vakantie naar Egypte bij Vakanties.nl - Aangesloten bij Bountystranden.nl

Vakanties.nl

Vind jouw all inclusive vakantie naar Egypte bij Kras - Aangesloten bij Bountystranden.nl

Kras

Vind jouw all inclusive vakantie naar Egypte bij Stip Reizen.nl - Aangesloten bij Bountystranden.nl

Stip Reizen

Vind jouw all inclusive vakantie naar Egypte bij Neckermann - Aangesloten bij Bountystranden.nl

Neckermann

De beste deals speciaal voor jou

Zoek jij een goedkope vakantie? Dan zijn onze bounty-deals wat voor jou! Wij hebben namelijk onze stinkende best gedaan om de beste vakantiedeals voor je te vinden. Van last minute en all inclusive en van Spanje tot tropische eilanden, er zit zeker een reis tussen die bij je past!